Eigen land eerst

(Column voor Natuurlijkreizen.nl, september 2010)

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen heeft becijferd dat 4,1 miljoen Nederlanders de vakantie in eigen land heeft doorgebracht. Goed nieuws voor de politieke partijen die momenteel ‘Bruin 1’ in elkaar knutselen. Vooral Wilders - de PVV bestaat in feite niet, want in de partij is maar plaats voor één malloot – zal zich in de handen wrijven bij deze uiting van toeristisch nationalisme. Wat is er heerlijker dan al die blonde kaaskoppen door het laagland te zien fietsen, hun bammetjes nuttigend aan de voet van een echte Hollandse molen, terwijl op het belendende perceel de boer z’n grond bemest met echte Hollandse koeienstront.
Weg met Europa, roept Wilders, en daar hebben we dit jaar massaal gevolg aan gegeven. We zijn klaar met het spekken van die Italianen, Grieken, Fransen en Portugezen. Als je ook ziet hoe zij met hun geld omspringen... binnenkort zijn ze allemaal failliet en komen ze alsnog bij ons aankloppen. En Turkije moeten we al helemaal mijden, want daar heerst de sharia en kun je zelfs bij 40 graden nog over de hoofddoekjes lopen, zegt Geert.
Nee, die Geert heeft het goed gezien met zijn ‘eigen land eerst’. Want al die keiharde euro’s worden nu allemaal hier besteed en dat scheelt straks misschien weer een miljardje in de bezuinigingsbegroting.
Waar zou Geert zelf het liefst op vakantie gegaan? Helaas komen we daar niet makkelijk achter, want zijn reis- en verblijfagenda is topgeheim. Maar ik heb wel een paar vermoedens. Ik zie hem zo zitten in z’n blote bast op de veranda van een boerderij in een blank boerenreservaat in Zuid-Afrika, waar de braai toch het lekkerst smaakt met ons soort menske. Of vanuit een orthodoxe kibboets in bezet Palestijns gebied door de schietluiken kijken of er nog wat islamitische idioten kunnen worden omgelegd. Misschien zoekt hij het wel dichterbij en zit hij samen met Filip de Winter in een legertentje in de Ardennen plannen te smeden om de Nederlanden na 180 jaar te herenigen.
Maar vakantie in Nederland? Geert? Zolang je hier op elke hoek van de straat een broodje falafel of döner kebab kan eten, zie ik dat niet gebeuren. Geert mag dan graag gedogen, maar alleen als hij daar christenbroeders mee kan helpen. Helemaal als ze uit Limburg komen. Allaahf!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten