Paay & Roelvink

(Column voor Natuurlijkreizen.nl)

Al een glampingvlucht geboekt? Volgens de Volkskrant is het nieuwe kamperen een luxezaak aan het worden. ‘Glamping’ staat voor kamperen met glamour. Ik kende die term niet en dacht meteen aan een vijfsterrengebeuren waarbij het begrip sterren ook daadwerkelijk lijfelijk werd ingevuld. Dus als ik straks m’n vooropgezette landhuistent uit zou stappen, zou ik aan de ene kant Patricia Paay topless in een hangmat zien schommelen en aan de andere kant de gebruinde volkszanger Dries Roelvink zien stoeien met zijn dagelijkse portie push-ups.
Glamping heeft de toekomst, zo schijnt het. Geen geëmmer meer met uitkruiptentjes, rotan zitmatjes en éénpitsbrandertjes. We wonen in luxe, rijden in luxe en verdrijven tijd in luxe. Maar dat wel het liefst zo origineel mogelijk. Dus niet tegen elkaar op vreten, zuipen en overspelig banjeren op een groot cruiseschip. Of een appartement met privéstrand in St. Tropez huren om ’s avonds zoveel mogelijk euro’s stuk te slaan in het plaatselijke gokpaleis.
Nee, we gaan de pure natuur beleven vanuit een Mongoolse nomadentent met een oosters hemelbed – je bent bijna een mongool als je daar niet op geilt - of een door Piet-Hein Eek ontworpen en ingericht pipohuisje van afvalhout, inclusief airco en Nespresso-apparaat – dat bij de eerste de beste windvlaag in elkaar sodemietert, maar dan kom je wel met een dijk van een verhaal thuis.
Ik heb meteen de directeur van Natuurlijk Reizen gebeld om te horen wanneer hij zijn eerste glampingreis gaat uitzetten. Ik kreeg het antwoordapparaat. Hij zit momenteel op een Turks ezeltje een nieuwe wandelroute uit te dokteren waarbij je warempel ook nog zelf moet lopen. Kijken wanneer bij hem het gouden kwartje valt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten