(Mmmmmmmmmmh) 3!!!

UPDATE 2

Hèhè, de pleister kan weer van mijn mond. Vanochtend werd ik gebeld door mijn advocaat. 'Je hebt het Hoger Beroep gewonnen,' juichte hij.
Het gerechtshof in Amsterdam heeft gehakt gemaakt van het vonnis van de Alkmaarse voorzieningenrechter mr. A.H. Schotman, die in het verleden ook al een vonnis heeft geveld rond woningbouwvereniging Beter Wonen waarbij je grote vraagtekens kunt zetten.
De belangrijkste uitspraak van het hof in het vonnis (3.12): ' Het belang van Lankester om zich vrij te uiten behoort zwaarder te wegen dan de belangen van Beter Wonen (...) en het grootste gewicht moet toekomen aan het belang dat een (vermeende) misstand die de samenleving raakt, door bekendmaking aan het grote publiek bestreden moet kunnen worden.'

Eén fout maakte het hof in haar vonnis.  Het rapport over het integriteitsonderzoek naar het handelen van het bestuur zou (ten dele) door het bestuur zijn vrijgegeven op 22 juni 2012. Dat is onjuist. Er is indertijd slechts een summiere samenvatting opgesteld die meer vragen oproept dan beantwoordt. 

Het integrale vonnis is hier te downloaden.

Het


Geen opmerkingen:

Een reactie posten