Retweets strafbaar?

Aanstaande maandag 4 februari probeer ik in een kort geding te verhinderen dat woningbouwvereniging Beter Wonen, in de personen van 2 bestuursleden, en een mevrouw van de boekhouding mijn huis onder m'n kont vandaan willen verkopen. Nadat ze eerst al hebben geprobeerd om beslag op mijn banktegoed te leggen.
Zij vinden dat ik hen andermaal heb aangetast in hun goede naam. De rechter zal zich buigen over de volgende tweets en retweets:

Retweets

'Governancecode Woningcorporaties door beslaglegging bankrekening blogschrijver weer niet gerespecteerd door bestuur corporatie Wieringen.'

‘Corporatie Wieringen legt beslag op bankrekening blogschrijver. Raad van Toezicht faalt tot op heden en grijpt niet in bij machtsmisbruik’.


Tweets

Rechters in Alkmaar wisten van valsheid in geschriften maar stonden geen aanvullend pleidooi toe. Waarom niet?'

‘Bij een kleine woningbouwvereniging in NH is geen fraude gepleegd, zegt onderzoeksbureau, maar privĂ©-boekhoudingen zijn nooit onderzocht’.


Kernvraag bij de retweets: is het strafbaar om tweets van anderen door te sturen? Zoja, dan zou dat een bom leggen onder de hele vrijheid van meningsuiting op internet!
En bij de tweets: wordt hier een woningbouwvereniging belasterd?
Geen opmerkingen:

Een reactie posten