Rode saus

‘Zondag komt het hele spulletje dus bij jou? Dan maak je toch altijd spaghetti met rode saus? Heb je wijn in huis? Zonder wijn wordt het drie keer niks, kan ik je vertellen. Ik heb altijd plenty wijn. Rood, wit, rosé, you name it. Moet je ook doen. Ik zal me er niet mee bemoeien, maar je hebt een redelijk ordinaire chianti nodig. Op het eind gooi je daar een glas van door de rode saus. Moet jij eens opletten wat een complimenten je krijgt van het spulletje. Daar kun jij een heel jaar op teren.'
'Ik houd niet van chianti.'
'Klopterdebus, het is ook niet te zuipen, een zure bom in de bek. Daarom knal je hem ook door de rode saus. Vroeger had je hem in mandflessen, die was nog zu haben. Maar die zijn niet meer te krijgen. Je serveert toch wel een groene salade erbij, hè? Gewoon plano, geen tomaat, komkommer en andere ongein. Alleen olijfolie en witte balsamicoazijn erover en klaar is kokkie. Ach de paas... nu Freek er niet meer is, zie je mij niet meer door de tuin kruipen met de kleinkids. Op de golfclub organiseren ze een brunch. Wijntje erbij, wordt gezellig. Laat ik me 's avonds door zo'n verrukkelijke caddy thuisbrengen...
'Centraal, we zijn er. Let jij even op de zakkenrollers?’(inzending voor de A.L. Snijdersprijs 2014)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten