Hypotheekloos

UPDATE zomer 2018.
Inmiddels is mij alsnog een hypotheek verstrekt. Door tussenkomst van de Raad van Bestuur!
Soms moet je het ff hogerop zoeken. Waar mensen gewoon weer met de poten op tafel zitten.

*****************************************************************************


Zojuist een klachtbrief naar mijn – letterlijk, want de NL Staat is voor bijna 2/3 eigenaar – huisbank ABN AMRO gestuurd in verband met de weigering van een hypotheek.
Reden 1. Mijn ‘inkomen' is te laag. Pas als ik over 5 jaar met pensioen ben, heb ik een regulier inkomen op basis waarvan ik een hypotheek kan nemen.
Huh? Het zelf opgebouwde praepensioen waar ik grotendeels en redelijk onbekommerd van leef, wordt niet gezien als inkomen. Ik heb aangeboden om de hypotheekrente tot aan mijn pensioen in één keer te storten. En omdat het hypotheekbedrag ruim onder de executiewaarde ligt, is het bankrisico precies 0,0. Deze oplossing gaat ver buiten de gebaande paadjes en accepteren ze niet. Maatwerk bij de ondernemendste bank van NL, kom er maar eens om.
Reden 2. In het verleden (2013) is er tijdelijk beslag op mijn woning gelegd. Daarmee kleeft er een extra risico aan mij.
Dat beslag is ooit gelegd door het corrupte bestuur van woningbouwvereniging Beter Wonen te Hippolytushoef, waarmee ik als ex-toezichthouder juridisch in de clinch lag. De rechtszaak is uiteindelijk glansrijk door mij gewonnen en alle beslagkosten zijn terugbetaald. Maar de bank vindt het allemaal nog steeds eng. Dat krijg je, als corruptie en wanbestuur de vrije hand krijgen van het ministerie. 
Overigens heb ik nog duizenden euro’s te goed van Beter Wonen. Die ga ik binnenkort via de rechter ophalen en dan zal de rekening uiteraard substantieel worden opgehoogd. Ben benieuwd of het nieuwe corporatiebestuur dit bedrag dan gaat verhalen op de inmiddels vertrokken boeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten